Holdtræning/HundeFitness

Stabilitet & Kropskontrol/HundeFitness - Hvorfor?


 

Styrke:

Muskelstyrke er med til at skabe stabilitet i hele kroppen. Især ved træning af ”core-muskulaturen” (kerne-muskulatur) øges stabiliteten, hvilket betyder, at træning og daglidags ”strabadser” bliver nemmere og udføres langt mere sikkert, og med mindre risiko for skader. Med ”core-muskulatur” menes især de dybtliggende mavemuskler, de dybe roterende rygmuskler, og musklerne i bækkenbunden.


 

Smidighed:

Smidighed er evnen til at muskler, sener og ligamenter kan strækkes, så led får større bevægelighed, og hunden dermed kan bruge sin krop optimalt.


 

Stabilitet og balance (proprioception):

Balance er evnen til at opnå ligevægt, når man står (statisk balance) eller når man er i bevægelse (dynamisk balance). Proprioception er vores opfattelse af kroppens position og bevægelse i rummet. For at kunne bevæge sig tilfredsstillende skal både balance og proprioception fungere normalt. F.eks. er evnen til hurtigt at få sin ankel på ret køl igen, når man er ”vrikket om”, styret af proprioreceptorerne. Efter skader eller ved ”skavanker” af forskellig ert, er det derfor meget vigtigt at proprioreceptionen trænes. Dette er også med til, at hunden bliver langt mere bevidst om hele sin krop, og hvordan den fungerer.

 


Selvtillid:

Det opleves meget tit, at hunde, der træner kropskontrol ikke blot bliver meget bevidste om deres krop, men derigennem får øget deres selvbevidsthed og selvtillid. F.eks. ser man, at hunde som normalt er meget usikre, gennem regelmæssig træning, ændrer adfærd, og bliver gladere, mere legesyge og mere sociale.


 

Sjov:

Det er sjovt at arbejde tæt sammen med sin hund. Her er en træningsform, som man kan fortsætte med på egen hånd, når man har lært de grundlæggende teknikker grundigt. Man er naturligvis velkommen til at blive ved med holdtræningen, der jo har en social dimension – både for hund og ejer. Deruover er den utrolig gavnlig både for den almindelige familiehund, der ikke træner andet, og for arbejds- brugs- og konkurrencehunden, der træner på forskellige niveauer.


Du kan finde information om datoer for holdtræninger og tilmelde dig via min online booking under events her: